Въпроси които трябва да си зададете, преди да кандидатствате за бърз кредит онлайн

0
90

Бързите заеми са идеални за предприемачи, които се нуждаят от ликвидност за своя бизнес. Но преди да поискате такъв, трябва да знаете някои важни подробности.

Бързите онлайн кредити са тези, които можете да заявите директно през сайта на финансовата институция, която обикновено дава отговор за одобрение за период от не повече от 24 часа. Тези видове заеми са идеални за предприемачи, които се нуждаят от ликвидност за своя бизнес.

Изискванията на тези бързи заеми обикновено са доста лесни за постигане и освен това значително намаляват документацията и тяхното управление.

Но още преди да разберете всичко за изискванията за кандидатстване за кредит, е важно да си зададете следните въпроси и да им отговорите възможно най-честно.

Наистина ли съм кандидат да кандидатствам за онлайн кредит?

Първото нещо, което ще преценят анализаторите на банката е дали имате профил за одобрение на кредит. И те ще знаят това само ако демонстрирате поток от доходи, който ви позволява да поемете кредита. В крайна сметка, ако кандидатствате за заем и не го получите, в крайна сметка ще навредите на кредитната си история, което ще затрудни получаването му в друга банка.

Моят план за плащане реалистичен ли е?

Сред годишните финансови прогнози, които правите за вашия бизнес, трябва да обмислите включването на плана за плащане на всеки заем, който възнамерявате да поискате в даден момент. Дори ако това, което планирате да поискате, е заем без ведомост, важно е да покажете, че можете да отговорите на плащането на месечните вноски.

 Колко наистина ми трябва?

Ако отидете в банката с искане за 20 000 лева, но когато правите прогноза за паричните потоци разберете, че имате нужда от 50 000 лева, вашата заявка ще бъде непоследователна и това също ви излага на риск да не бъдете одобрени. Най-добрият начин да разберете от колко пари наистина се нуждаете е да създадете месечна прогноза за паричния поток.

Тези пари ще ми помогнат ли да развия бизнеса си?

Това е може би въпросът, който ще ви помогне най-много да прецените дали е подходящо за вас да кандидатствате за кредит или не. Разбира се, можете да имате дългове и имате пълното право да търсите да ги решите със заем.

Моят кредитен рейтинг добър ли е?

Кандидатствали ли сте за кредити преди? Спазихте ли плащането на вноските навреме? Имате ли платежоспособни лични кредитни карти? Вашата кредитна история спечелила ли ви е увеличения на лимита на вашата карта? Ако отговорът на тези въпроси е положителен, вие имате много добър кредитен рейтинг и следователно имате по-голям шанс да получите заема, който търсите.