Грешки, които правим при избора на хладилник

0
102

Изборът на хладилник е отговорна работа. Случва се, когато правим покупка, да не обръщаме внимание на техническите характеристики и вследствие да останем разочаровани. Нека да разберем кои са най-честите грешки, които правим при избора на хладилник.

Купуваме твърде шумен хладилник

Повечето отрицателни отзиви за хладилниците са свързани с шума, който издават. Шумният хладилник причинява главоболие и пречи на съня. Ето защо, когато купувате нов хладилник, никога не пренебрегвайте възможността да “чуете” работата му. Нито един продавач в специализиран магазин за техника няма да ви откаже възможността да включите уреда в електрически контакт, за да можете да оцените нивото на шума.

Не мислете за съхранението на храна

Със сигурност всеки е запознат със ситуацията, когато трилитров буркан с кисели краставички или тенджера с борш не може да побере в хладилника, както и да пренареждате рафтовете. И това няма нищо общо с обема на хладилната камера, а само с нейната структура. Производителите обръщат все повече внимание на използваемостта на вътрешното пространство – предлагат сгъваеми рафтове и специални рафтове за бутилки. Но, преди да купите хладилник, винаги обръщайте внимание на неговата просторност и ергономичност.

Не правете грешка с размерите

Когато купувате нов хладилник, трябва д апланирате предварително място в кухнята, където да го поберете. Но дори и при правилното измерване на нишата могат да възникнат непредвидени ситуации. Например, когато кухненските мебели пречат за отваряне на вратата или на плъзгащите се чекмеджета. Затова, бъдете внимателни.

Запленени сте от дизайна, а не от практичността и функционалността

Днес производителите предлагат хладилници за всеки интериор. Има много модерни модели с необичайни форми и решени в различни цветове. Доста от нас попадат в този капан – влюбваме се в дизайна и напълно игнорираме важни характеристики като размер, ниво на шума и капацитет. Не забравяйте, че колкото и красив да е хладилникът, неговата функционалност е най-важна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here