Електронни цигари – залог за отказ от тютюнопушене

0
533

Най-вероятно тази статия ще се прочете с интерес от хората, решили се веднъж за винаги да се разделят с никотина. Те много добре са осъзнали вредата от него както за себе си, така и за близките им, които дишат замърсения никотинов въздух. Естествено, че това е трудно да се случи още с вземането на това решение. Започва се с психическа нагласа, проби с различни предложения – пластири, лепенки, дъвки с аромат на никотин, но резултат не се постига. Тогава решавате да опитате с електронни цигари, защото вече ваши приятели са постигнали желания ефект. Ето, това е вашия правилен избор!

Да се откажете от тютюнопушенето чрез електронната цигара е действително лесно и това е буквално процес на отказ от никотиновата зависимост по пътя на едновременната борба както физическата, така и психическа. Това е може би трудно за разбиране, но след като започнете да правите своя избор на вейп течности, ще се уверите в това.

Когато за първи път разглеждате различните електронни магазини, за да направите своя избор, вие определено ще се спрете на вейп течности с по-високо съдържание на никотин. При избор на съответната течност за вашата цигара е добре да имате предвид по колко цигари сте пушили на ден и за колко време искате да излезете от никотиновата зависимост. Този подход е по-добрия, защото по-бавно, но сигурно ще стигнете до желания отказ. След време вие ще разберете, че голямата зависимост към цигарата е отминала и ще пристъпите към намаляване на никотиновата течност.

Това е лесно – достатъчно е само да си помислите, че просто сменяте марката цигари с нещо по-леко. Както промените, които направихте в миналото в началото на пушенето, так вие и вашето тяло скоро ще свикнете и с новите електронни цигари. Всичко е въпрос на време. Трябва да проявявате търпение, да не бързате да стигнете до крайната точка, за да не претърпите провл, държащ се на липсата на търпение. Важно е да се помни, че е за предпочитане да се избира вейп течност от една и съща марка. Някой от производителите на вейп течности пускат на пазара такива с различно никотиново съдържание. Това е възможност да направите своя правилен избор и плавно да намалявате концентрцията на никотина в течността.

Кога да преминете на ниско съдържание на никотин?
Вие сами ще разберете кога е дошло времето за електронни цигари с ниско съдържание на никотин. Когато преминавате на ниското съдържание на никотин, вие съзнателно започнете да оставяте цигарата си у дома. Прекарайте известно време без нея и вижте как се чувствате. Старайте се да не я зпалвате сутрин като водите децата в училище, не я търсете из джобовете, докато отивате в магазина. В резултат на тези малки хитринки, вие ще започнете да мислите, че сте непушач, а това понякога означава, че вие не пушете, даже това да е само за час – два.

Ниската концентрация на никотина е още една крачка към отказа от тютюнопушенето. Много скоро вие ще се озовете на пътя на електронни цигари без никотин. Помислете си за парите, които икономисвате, за здравето, което си осигурявате. Изследователи са доказали, че отказа от тютюнопушенето може да повиши качеството на живота ви. Време е да започнете да се наслаждавате на живота като непушач.