Защо да вземем машина за белене на картофи?

0
18

Всеки един професионалист, който оперира в ресторантьорския бранш, неведнъж е чувал за машина за белене на картофи. Ако това е първият ви опит в тази индустрия, може и да не я познавате все още. Не се притеснявайте, определено ще чуете за нея и дори ще откриете, че е широко популярна и се използва в редица ресторанти от всякакъв тип. Това далеч не е случайно. Но все пак, защо да снабдим своето заведение с подобен уред, какво точно ни носи той и как ще оптимизира представянето на ресторанта?

 

На първо място, спестява значително количество време. Беленето на картофи на ръка е трудоемка работа. То изисква специфично отделено внимание и техническо време от един, че дори и повече служители, особено предвид колко много ястия напоследък се приготвят с използване на картофи. Дори картофите ви за пържене да идват бланширани и в пакет, то ще има редица други ястия от менюто, които изискват белене на картофи. Всичко това техническо време може да бъде спестено, ако използвате машина за целта. Тя може да обели до няколко стотин килограма картофи на час, в зависимост от капацитета, мощността и скоростта ѝ.

 

Освен това спестявате на служителите си огромна доза труд, която не е задължително необходима. Те определено ще оценят това. Всеки член на персонала може да даде оптимално ниво на работа, ако времето и усилията му не са заети от дейности, които могат да се оптимизират. Рязането на картофи определено влиза в графата дейности, подлежащи на индустриализация, автоматизация и, съответно, тук идва и специализираната машина за тази цел. Това води до по-висока възможност за производителност, както от страна на ястията с картофи, така и от страна на други ястия, тъй като те също изискват времето, вниманието и усилията на служителите ви.

 

Плюс, постигате значително по-голяма производителност. След като сте спестили от време и усилия на служителите си, те могат да ги пренасочат към значително по-важните дейности на подготвяне на други ястия, овкусяване, готвене, презентиране и оптимизиране на всеки един процес по изработката на деликатесите, които предлагате в менюто си. Това, разбира се, важи с пълна сила за ястията от картофи, но, отново, не само за тях. Няма да се уморим да го повтаряме, тъй като знаем изключително добре колко важна е максималната продуктивност, а тя определено може да бъде достигната чрез оптимизация на работния процес.

 

Именно това е най-важната черта на машините за рязане на картофи – те предлагат максимална оптимизация. По този начин се осигурява значително по-голяма възвръщаемост за вашето заведение. Да, със сигурност ще се наложи да вложите първоначално известна сума пари. Тя обаче гарантирано ще се изплати не един и два пъти. Така че печелившите сте вие, вашите служители и, в крайна сметка, и всеки от клиентите ви. Вниманието ви ще бъде насочено не към механичните дейности, които могат да бъдат автоматизирани, а към онези действия, които превръщат кулинарията в творческо занятие, където готвачите ви да разгърнат уменията си с пълна пара.