Защо да избягваме лошите SEO техники ?

0
1231

Настоящата статия е изготвена от копирайтърите на W-SEO .com и е насочена предимно към тези от Вас, които са решили да се развиват в областта на търсещите машини и в сектор Дигитален маркетинг.  В нея ще разберете защо не бива да се изкушавате да ползвате нерегламентирани похвати, за да класирате сайта си на по-предни позиции в резултатите на търсещите машини, както и ще Ви дадем насоки как да разгърнете потенциала си, така че да не съжалявате във времето, а напротив, да изпитвате удовлетворение за добре свършена работа.

И така, започваме.

Първото важно нещо, което смятаме да направим е да разясним понятието Black Hat SEO. Какво точно представлява? Понятието описва и представлява редица методи и похвани, които правят така, че сайтът да се хареса на търсачките. Но не спрямо техните правила, а точно обратното, с мошеничество и измама. Едва ли някой от Вас помни, как преди 15 години, сайт, който нямаше и едно изречение текст, но  CSS файл, чрез скриване на съдържанието, то се класираше по думи, които дори не присъстват. Това бе един от първите BLACK HAT SEO методи, които работеше, преди много години, месеци след пускането на Гугъл. И познайте какво? Този метод вършеше работа съвсем кратко време, после сайтовете със скрито съдържание биваха наказвани. Това е само малък пример, че всяко BLACK HAT решение е временно, с други думи, ако сте решили да развивате дългосрочно проект, а вие добре знаете, че SEO комплекс от задачи, които се правят във времето, то можете да навредите сериозно на даден сайт.

Ексериментирайте, но не с клиетски сайтове. Правете го с Ваши такива, сайтове, които не са ВИ важни. Дори да постигнете внушителни резултаити, не бързайте да ги прилагате на клиентите си, тъй като днес ако работят, то утре може и да бъдат наказуеми.

Защо да избягвате подобни техники? Защото те са временни, въпрос на време е при следващ ъпдейт на търсещите машини да бъдете наказани.

Финални думи. Не се изкушавайте, не си мислете, че един сайт, ще го класирате на предни позиции, без SEO стратегия, без опит, труд и без ресурси. Бъдете разумни!

С пожелание за успех и челни позиции по изключително конкурентни думи!