Защо да се ползва синбиотик

0
638

Много често се получава нарушаване на стомашно-чревния тракт, което се дължи на влошеното състояние на микрофлората. Много са факторите, които могат да предизвикат това състояние – прием на антибиотици, прекалена употреба на лекарства, небалансирано хранене, различни вирусни или бактериални инфекции, стрес и много други. При навременното лечение със синбиотик може да се предотвратят усложненията.

Синбиотик е комплексна добавка, която съдържа пробиотик и пребиотик. Това е биопрепарат с високо съдържание на полезни микроорганизми. Тази балансирана състака на препарата засилва не само обменните процеси, а и всички функции на организма. Като резултат от това се създава силен имунитет на организма. Засилените процеси на обмен премахват лесно и бързо продуктите от разпадането при метаболизма, храносмилателния процес се подобрява, премахва се всякакво вредно влияние на медикаменти, включително и на антибиотици. Укрепването на организма чрез този препарат оказва положително влияние и на кожата, ноктите, косата.

Дисбактериозата е едно от най-честите заболявания на червата. При нея е много важно да се вземат едновременно пробиотик и пребиотик. Тази балансирана комбинация на полезни микроорганизми е постигната в синбиотик. Пребиотикът създава нормални условия за развитие на полезните бактерии. Те внесени с пробиотика започват с попадането си в червата да потискат развитието на патогенните бактерии. Полезните бактерии, които се съдържат в пробиотика започват да умират. Създадените подходящи условия от пребиотика помагат полезните микроорганизми да се развиват и размножават активно.

При попадане в стомашно-чревния тракт синбиотик нормализира полезните микроорганизми и същевременно променя рН на средата в кисела, което е благоприятно за активността на полезните микроорганизми. Приемането на тези биопрепарати е подходящо за всички възрастови групи. Не се предизвикат проблеми при бременните жени, което позволява ползването им за отстраняване на проблеми в стомашно-чревния тракт.

За справянето с различните болести е отговорен имунитета на човек. За добър имунитет има значение био баланса, който се постига с приемането на синбиотик. За повече информация може да разгледате предложенията на различните онлайн магазини. Ще се запознаете с предимствата и значението на пробиотици, включително и със специализираните пробиотици за деца. Ще намерите описание на всяка хранителна добавка, която може да ви балансира микрофлората и да се радвате на добро здраве.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here