Как да изберем дамски домашни пантофи?

0
87

Домашните пантофи за жени са едно от най-големите удоволствия, които идват, когато се приберете у дома. Да можеш да събуеш обувките си и да почувстваш целия комфорт на това да си в безопасност от света, в собствената си лична вселена, започва с получаването на комфорт в краката ти. 

Намирането на дамски домашни чехли не е проблем при огромното разнообразие, което предлага пазарът, има достатъчно стилове и дизайни, за да задоволи всеки вкус. Важно е обаче внимателно да се спазват някои ключови аспекти, за да не се сгреши в крайното решение.

Материалът на подметката

Една от основните характеристики на домашните чехли е, че са много удобни под краката. Въпреки че е вярно, че всички обувки, които купувате, трябва да са удобни, има моменти, когато други аспекти трябва да преобладават, като например елегантността. В този случай комфортът е на първо място.

Когато сте вкъщи, се изпълняват задачи, които включват известно физическо усилие, така че дрехите и обувките трябва да осигуряват комфорт, както и да бъдат практични и ергономични. При дамските домашни чехли тайната се крие основно във вида на подметката и материала, от който е изработена.

За да знаете как да изберете най-добрите чехли за в къщи, трябва да имате предвид вида на пода в дома, в който живеете, и климата на района. По този начин ще избирате между затворени или отворени, с мека подметка или малко по-твърда.

В район с горещ и влажен климат е най-добре да използвате отворени чехли с неплъзгаща се гумена подметка, за да може кракът да диша. За по-студен климат е по-добре да изберете затворени дамски домашни пантофи за зимата, с козина или овча кожа отвътре за защита от ниски температури.
Трябва да се подчертае, че подметката е основна част от тази обувка, тъй като има някои, които са на пазара и нямат подходящата дебелина, за да предложат достатъчно омекотяване.

Плоска или с ток?

Това е един от въпросите, които жените си задават най-често при избора на домашни чехли. Погрешно в много случаи се избира напълно равна обувка в търсене на благополучие. Въпреки това, няма причина да бягате от умерения ток. При дамските домашни чехли се случва абсолютно същото.

Причината е, че ако подметката е много тънка, ударът в земята се поема директно от крака, няма правилно омекотяване и сводът на стъпалото и петата не изпълняват правилно движението на протектора.

В този смисъл, по препоръка на експертите, обувките, както за мъжете, така и за жените, трябва да са с минимална височина от 4 сантиметра и с добро омекотяване.