Как да разпознаем опаковката на качествено спално бельо

0
138

За добра почивка по време на сън човек се нуждае не само от уютна спалня и удобно легло, но и от висококачествено, приятно на допир спално бельо.

Спалното бельо е текстилът, който влиза в пряк контакт с човешката кожа, така че към него разумно се налагат следните изисквания:

  • Материята трябва да е добре дишаща и да абсорбира влагата. Обикновено материалите, изработени от памучни влакна, коприна, лен и бамбук, имат такива свойства.
  • Високата якост и устойчивост на износване на продукта е много важна. Спалното бельо изисква често пране, а деликатната и свободна тъкан бързо ще стане неизползваема.
  • Боите, използвани при производството на комплекта, трябва да са устойчиви на гореща вода и да не съдържат компоненти, които причиняват алергии.

Спалното бельо, което отговаря на горните изисквания, ще издържи дълго време и ще зарадва собственика си с меко докосване, ярък модел и чистота.

Съвети за избор на бельо

Първото нещо, на което купувачът обръща внимание са цветовете и размерите и едва след това определя качеството на продукта. За да не сбъркате с избора и да закупите наистина висококачествен текстил, трябва да се вземат предвид много фактори.

Опаковката на всеки продукт показва нивото на производителя. Спалното бельо не прави изключение. Колкото по-скъпа и изискана изглежда опаковката, толкова по-високо е качеството на нейното съдържание.

Опаковката трябва да има добре залепен и ясно отпечатан етикет. Производителите на текстил, които не отговарят на стандартните изисквания, често избягват да изписват името на фирмата си и данните за контакт, което със сигурност трябва да предупреди купувача.

Обикновено на етикета може да се намери следната информация:

  • име на производителя, адрес, телефони за контакт;
  • състава на материала, от който е направен текстилът;
  • списък на продуктите, включени в комплекта и техните размери;
  • правила за грижа.

Производителят на качествено спално бельо винаги цени репутацията си и не крие своето „лице“.