Когато започне смяната на щрангове

0
462

Смяна на щрангове се налага по различни причини, но най-разпространена е тази, свързана с износването на старите метални тръби. Практичните за времето преди петдесет години метални тръби са ползавани много повече отколкото позволява тяхната издръжливост. В резултат на това те са корозирали и не могат да изпълняват качествено функциите си.

Канализационният щранг често създава проблеми, а качеството на студената и топла вода е влошено. Появилите се шупли по повърхността на тръбите е реална опасност за наводнение, което от своя страна влачи след себе си много материални разходи. Като се имат предвид всички тези проблеми е задължителна смяната на щрангове.

В жилищните сгради такава смяна може да се направи само при съгласието на всички собственици поради това, че щранговете са обща собственост. В собственото жилище всеки може да направи смяната без да се съобразява с останалите собственици. Това е по-труден и по-скъп вариант. При индивидуална смяна на тръбите се налага да се прави връзка на новите полипропиленови тръби със старите метални, което е много трудно и винаги крие опасност от теч. Освен това много повече ще бъде спирана водата във входа, ще се чува шум и ще се разнася прах.

Това ще приключи в рамките на един работен ден, ако се направи смяна на всички хоризонтални и вертикални тръби обща собственост. Услугата смяна на щрангове ще бъде по-евтина, защото фирмите обикновено правят отстъпки. Резултатът ще бъде точно такъв, какъвто трябва да бъде – нови щрангове от абонатната до последния етаж. Водата ще бъде спряна за кратко, с шума и праха ще се приключи в деня. Всички отпадъци ще бъдат почистени и извозени на определеното за целта място.

Със смяната на щрангове вие ще си осигурите чиста вода, нормално действаща канализация – с една дума казано комфорт в собствения дом. Ето защо не отлагайте този вид ремонт, защото с времето нещата все повече се усложняват. Потърсете най-добрата според вашите критерии фирма за ВиК услуги и си свършете работата, защото тази смяна на тръбите чака вас.

Разбира се, смяна на щрангове може да се наложи при промяна назначението на помещенията, при ремонт и вграждането на щранга в специална изолация. Каквато и да е причината, трябва да се действа и то с професионалисти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here