Любим музикален инструмент, как да направим правилният избор

0
49

Възможно е да имате желание да се научите да свирите на музикален инструмент точно сега, когато сте възрастен, може би защото преди не сте могли да го направите.

Но знаете ли сега как да изберете тoзи, която наистина ви харесва, тoзи, която ще ви донесе радост и удовлетворение от свиренето?

Идеалният вариант е да изберете инструмента, който ви е страст, всъщност човек може да свири на няколко музикални инструмента, но ще има един, който ще ви накара да забравите за всичко останало, когато свирите на него, защото това е вашият любим инструмент!

Ето 4 съвета, които ще ви помогнат да направите правилния избор на любимия си музикален инструмент.

-Опознайте себе си: трябва честно да се запитате какво искате в момента, обикновено когато не сте успели да го направите като дете, го пазите като мечта. В този момент вече не става въпрос за това дали владеете даден инструмент, а по-скоро за отношението, което заемате към желанието си да постигнете дадена цел, мечта.

-Затворете очи и се визуализирайте: това, което виждате, че правите, може да ви помогне да почувствате вълнение. Въпросът е да спрете дъха си само при мисълта, че свирите на инструмента на мечтите си.

-Имайте предвид, че инструментите имат собствена индивидуалност: всички инструменти имат характеристики, които са по-подходящи за определен тип хора, например, ако сте тих и спокоен човек, със сигурност няма да изберете комплект барабани, а може би китара или пиано; ако сте весел и страстен, може би ударните инструменти ще са за вас? Трябва да помислите за това.

-Мечтата е трудна, затова трябва да получите съвет от специалисти: ако вече сте открили кой е правилният инструмент, този, на който страстно искате да свирите, преди да направите крачката, вземете предвид, че това е инвестиция на време и пари… правилният съвет ще ви помогне да вземете окончателното решение и сега, да, готови сте, отидете и намерете музикалния инструмент, който винаги сте искали да имате и да свирите.

Източник: prosound.bg