Можете ли да получите заем до заплата

0
212

Как да намерим надежден кредитор

Преди да вземете заем до заплата, уверете се, че сте намерили такъв, който е надежден и заслужава доверие. Има много легитимни заемодатели, но за съжаление много от тях ще ви наложат непосилни такси и високи лихвени проценти. За да намерите надежден кредитор, попитайте от приятели и членове на семейството, които знаят как да получат заем. Попитайте приятели, членове на семейството и дори работодателя си дали познават някого, който може да ви даде пари назаем. Заемодателите на изплащане обикновено са малки фирми, физически лица, както и заложни къщи. Можете да посетите онлайн форуми, групи във Facebook и директории за онлайн заеми, за да намерите заемодател във вашия район.

Трябва да се използва само като временна мярка

Въпреки че може да има някои основателни причини, поради които трябва да получите заем до 100 лева веднага, например спешен разход, никога не трябва да вземате такъв за по-дълъг период от време. Защо? Защото заемите до заплата трябва да се използват само като временна мярка. Никой не трябва да преминава през дълъг процес само за да получи малък заем. Получаването на заем до заплата трябва да бъде крайна мярка, а не нещо, което бихте използвали в дългосрочен план.

Не вземайте повече, отколкото можете да си позволите да върнете

Последното нещо, което трябва да направите, е да вземете заем, който не можете да си позволите да върнете. Трябва да вземете само толкова, колкото можете да си позволите да върнете, без да задлъжнеете. Когато вземате заем до заплата, вие вземате пари назаем. Това означава, че трябва да намерите начин да се сдобиете със средства, за да го върнете.

Трябва да се използва само за спешни случаи

Установихме, че заемите до заплата трябва да се използват само като временна мярка и трябва да ги вземате само когато е необходимо. Но какво да кажем за случаите, когато наистина нямате друг начин да платите за спешен разход? За съжаление не бива да вземате заеми до заплата, за да покриете други разходи. Те трябва да се използват само в краен случай. Ако се окажете в спешна ситуация, в която трябва да вземете пари назаем веднага, можете да кандидатствате за паричен заем при кредитор до заплата.