Може ли да се разчита на яхти втора ръка

0
1563

Брокерите на яхти втора ръка препоръчат да се купуват такива ползвани две – три години, защото са показали своите недостатъци, а същевременно имат още гаранция за някои основни възли. Тези плавателни съдове са технически здрави, нямат проблеми по корпуса, което ги прави предпочитани. Освен това цената им е по-ниска в сравнение с новите. За яхтата има правило, че вече не е нова след като е била във водата. На пристанището плавателния съд също губи от своята стойност.

Предложенията на яхт клубовете са на различни плавателни съдове. При избор на яхти втора ръка е необходимо да се уточни точно с каква цел ще се ползват, за да се закупи търсения модел на изгодна цена. Ветроходните плавателни съдове са с по-малко разходи, защото не ползват гориво, освен за зареждане на акумулатора. Управлението им е от вятъра, което ги прави зависими от него. Плавателните съдове, които се движат с мотор са независими от сила и посока на вятъра и могат да развиват висока скорост. Всички тези особености на различните плавателни съдове позволяват да се вземе правилно решение за вида, от който имате нужда.

За правилния избор на яхта ще ви помогнат и мениджърите по продажба към яхт клуба. Те не само ще ви дадат пълна информация за всички яхти втора ръка, които ви интересуват, но ще ви дадат и допълнителна информация, свързана с тях. Качеството на предлаганите плавателни съдове е добро, техническото състояние е проверено и възникналите проблеми се отстраняват. Покупката е изгодна, защото се икономисват средства, които могат да се ползват за зазимяване. Обърнете внимание на корпуса и обвивката на плавателния съд. Компютърната диагностика на двигателя е задължителна. Освен това да се направи проверка на максималното натоварване на двигателя във водата.

Може да разгледате различните предложения на яхти втора ръка. В интернет имате възможност да направите преглед на каталозите. В тях са представени снимки на плавателните съдове и информация за всеки модел. Посочена е годината на производство, техническа характеристика, цена.

Всяка продажба на яхти втора ръка се оформя с договор, подписан от продавач и купувач. Едновременно с това се оформя и застраховката на плавателния съд.