Най-добрият кредит за закупуване или подновяване на автомобила ви

0
114

Обикновено хората отиват в банките, за да кандидатстват за заем, когато се нуждаят от голяма сума пари – за закупуване на автомобил или за покриване на разходи за ремонт на автомобила. Но какво се случва, когато не отговарят на изискванията на банката или ако трябва да покрият непредвидени разходи, но нямат достъп до традиционен заем?

Какво представлява кредит за автомобил?

Заемите за покупка на автомобил са лични заеми със срок на изплащане между една и осем години, които са създадени изключително за покупка на автомобили.

Основното предимство на заема за кола е, че той ви дава достъп до цялата стойност на автомобила. Това предимство обаче често може да бъде помрачено от плащането на такси, лихви или допълнителни услуги, които в крайна сметка увеличават твърде много крайната сума.

От друга страна, има и друга алтернатива на автомобилния кредит, предлагана от банките. Това са кредитни планове, разработени от самите търговци. Но бъдете внимателни! Когато става въпрос за финансиране, най-добре е да получите информация и да сравните, за да вземете най-доброто решение.

Кредити за автомобили: банково или дилърско финансиране?

Закупуването на автомобил на безценица може да означава години на спестявания и жертви за много хора. Въпреки това, като се има предвид колко незаменим е станал автомобилът за ежедневната ни мобилност, малко хора са склонни да чакат толкова дълго, за да си купят такъв, и са принудени да прибягват до външно финансиране. Как да изберем най-добрия кредит за кола?

Сега, за да можете да направите добър избор между кредит за кола в банка или план за финансиране при търговец, е препоръчително да поискате и от двамата бюджет, който отразява месечната вноска, която трябва да се плати, и подробности за включените елементи.

Как да решим кой е най-добрият кредит за кола?

За да определите коя е най-добрата алтернатива за финансиране на покупката на автомобил, освен че трябва да направите сравнение на предложените от нас погасителни планове, трябва да прецените и предимствата и недостатъците на всеки вариант. Ето някои от тях:

1.Дилъри:

  • Предимства: изискват по-малко документи и изисквания; по-бързи са от банките.
  • Недостатъци: много високи лихвени проценти, такси за договаряне и анулиране (в случай на анулиране) и често са свързани с условия като изключителна поддръжка на автомобила в собствените им сервизи.

2.Банки:

  • Предимства: по-ниски лихви и комисиони по техните заеми за автомобили.
  • Недостатъци: изискват повече изисквания, включително поръчител или заплата, изискват повече време за обработка на документите, а някои банки поставят допълнителни условия към автомобилния кредит, като например сключване на договор за други продукти или услуги.