Важността на освещаването на апартамент

0
376

Освещаването на апартамент е християнска традиция, чието извършване в днешно време е зачестило. Целта на това свещено действие е да се внесе Божието присъствие в помещението и Бог да закриля и пази дома и обитателите му. Така помещението е посветено на Господ и ние сме длъжни да запазим мира и спокойствието в дома. Най-често този ритуал се прави при закупуването или нанасянето в ново жилище, за да е добър и благословен живота на семейството. Вие трябва да си изберете една дата, на която всяка година отново да извършвате освещаване на апартамента, естествено с помощта на свещеник.

Това свещено действие е важно, защото така показвате вярата си и искреното си желание да вървите по пътя на Иисус Христос. Също така е желателно да се придържате към истинската същност и начин на изпълнение на това действие. Подобни суеверни вярвания и действия нямат място по време на освещаването. Домът ви ще бъде защитен и благословен, ако искрено отправите молитвите си към Бог, а не да се оповавате на нехристиянски действия, като пръскане на пари по пода за благополучие.

Свещеникът си знае работата и ако му се доверите изцяло, той знае как да внесе спокойствието и Божията закрила в дома. По време на освещаването на апартамента, Божия служител напръсква всяка от стаите с китка здравец, олицетворение на здравето, и светена вода, символ на Господ и закрилата Му. Той ще прочете молитва, когато всички сте събрани около масата, докато се молите с по една запалена свещ в ръцете си. Трябва само да предоставите на свещеника списък на живущите в дома, който ще освещава. За самия ритуал вие е добре да сте подготвили сами или да сте закупили погача и да сте избрали икона на който искате светец, за да бъде тя осветена и закачена на видно място в апартамента.

Самото освещаване на апартамент е около 40 минути, а след това можете да седнете на трапезата, за да се почерпите по повод новото жилище, а ако желаете можете да поканите свещеника да се присъедини към вас като знак на благодарност. Точно определена цена за този ритуал няма, вие давате каквато искате сума, която отива за храма.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here