Откриване на франчайз бизнес

0
433

Ако имате прилична сума пари, но нямате достатъчно бизнес опит, тогава стартирането на франчайз бизнес е най-добрият вариант за вас. Обикновено, за да закупите добър франчайз, се нуждаете от определена сума. Ако все още не сте запознати с концепциите за франчайзинг, накратко ще говоря за тях:

Франчайзингът  е начин да организирате бизнеса си под марката, като използвате нейната технология и търговска марка. Франчайзът  е правото да се използва марката на компанията, предоставяща франчайза, както и нейният бизнес модел.

Как да започнете франчайз бизнес

За да направите това, намирате компания, която предоставя правото да работи по франчайз от свое име. При неговите условия вие купувате франчайз и работите, като плащате роялти.

Роялти  е вид парична лицензионна такса, платена от франчайзополучателя (франчайзополучателя) на франчайзодателя (франчайзодателя).

Предимствата на стартирането на франчайз бизнес са очевидни: не е нужно да „преоткривате колелото“, просто трябва да развивате бизнеса си, използвайки известна марка и доказана технология и регистриране на фирми.

В този случай трябва стриктно да спазвате всички изисквания на вашия франчайзодател, в противен случай той ще има право да отмени вашия франчайз. Това е недостатъкът на стартирането на франчайз бизнес, тъй като не можете да се отклоните от правилата и да се включите в „самодейност“.

Ако искате да натрупате опит в бизнеса, съветвам ви да развиете основното си бизнес умение – директните продажби. Наскоро се убедих, че наистина можеш да продадеш всичко. Дори да продавате визитки на улицата в провинциален град, можете да спечелите средна заплата. Развивайки уменията си за директни продажби, можете да изградите успешен бизнес с компания за мрежов маркетинг или да отворите клон на добре позната фирма във вашия град.

Можете също така да станете търговец на свободна практика във всяка търговска организация и да продавате недвижими имоти, автомобили или компютри.

В крайна сметка всеки бизнес се интересува от получаване на нови клиенти и неговите собственици с удоволствие ще споделят с вас част от печалбата, ако я донесете.