Какво постигаме със смяната на щрангове

0
1855

Поддържането на щранговете в добро състояние е препоръчително за всяко домакинство. Основните проблеми в канализацията се дължат на остарелите и увредени тръби. В старите жилищни сгради тръбите, които се използват за изграждане на всички тръбопроводи, са метални. Корозията в годините на ползване е свършила своята работа.

Вътрешният диаметър на тръбите е умален заради насъбралата се ръжда. Тази груба повърхност е причина да се задържат всички отпадъци и да се забавя изтичането на отпадните води. От тук започват и неприятните следствия – лоша миризма, запушени канали, които могат да предизвикат наводнение. Това вече е свързано с големи неприятности и загуба на много средства и време за възстановяване на повредите.

Проблеми се явяват и във водоснабдяването – водата променя цвета си, налягането към горните етажи намалява. Всичко това няма да се допусне с навременна смяна на щранговете.

За големите жилищни сгради е препоръчително да се направи тази процедура едновременно за цялата сграда или входа. Така за услугата ще има отстъпка в цената, а работата ще бъде с отлично качество и гаранция за голям период от време. За това е необходимо съгласието на всички съсобственици, защото щранговете са обща собственост.

Разумните собственици не чакат до последно да се повреди всичко. Те инвестират средства в смяна на щрангове, защото знаят какво ще получат. Най-напред  те си осигуряват спокойствие и комфорт в жилището. На второ място са по-ниските такси за топла и студена вода, а качеството на вода е на нужното ниво.

Професионалистите знаят как и по какъв начин да се справят бързо и качествено със смяната на щрангове. Те внимателно демонтират старите тръби като едновременно почистват и ги изнасят, за да си осигурят добри условия за работа. Монтират се нови полипропиленови тръби като за всеки вид щрангове се поставят необходимите видове  – да понасят променлива температура, да издържат на химически препарати или на висока температура. Всичко това е съобразено с конкретното предназначение на тръбопровода. Поставят се нови спирателни кранове, което да улесни обслужването.

Смяната на щрангове не отнема много време. Опитните работници се справят в рамките на един работен ден. След приключване на работата те почистват района, изнасят всички отпадъци и ги извозват на определеното сметище.