Причини, поради които жилата на спирачките се износват

0
644

Повреда в спирачната система на даден автомобил, може да предизвика пътен инцидент. Именно и поради тази причина е важно да правите периодични проверки за техническото състояние на превозното средство, което ползвате ежедневно.

Ръждата. Един от основните проблеми  и вредители за повреда в жилото на ръчната спирачка.  В България, през зимните месеци, често се поръсва със сол и пясък, като това действие прави така, че по-бързо и лесно да се появява корозия по металните части на автомобила. Именно и това предизвиква повреда в тази част на автомобила.

Стареенето е другия фактор, поради който се появява ръжда.

Третият фактор, лошите резервни части. Например, ако сте имали веднъж проблем с ръчната спирачка и сте я заменили с нискокачествени жила, то това може да доведе до бързото дефектиране.

Когато температурите са нормални в ежедневието, тогава жилата на спирачките работят  в оптимален режим, т.е. това е най-благоприятното състояние. Е да, но едва ли има някой от Вас, който живее на място, където целогодишно температурата е 18  – 24 градуса.

Смяната на жило за ръчна спирачка крие своите специфики и не всеки може да извърши това действие. Ако решите сами да го правите, то трябва да сте с повишено внимание.

Ние Ви съветваме да се доверите на опитни специалисти, опериращи в автомобилен сервиз.

Причината се крие в това, че много части трябва да бъдат разглобени, преди да  се премине към самата подмяна на дефектиралото жило, а майстори от типа „гаражни“, трудно ще се справят, тъй като липсва апаратура, техника, както и опит в този тип специалисти.

В България има много фирми, които предлагат жила за спирачки, но Микрон Доцев е сред лидерите. Налични на склад са всякакви видове жила за автомобили, камиони, мотоциклети, селскостопанска техника и всякакъв друг тип моторни системи.

Финални думи. Ако чуете скърцане, странен шум, или усетите липса на затягане, при включване на ръчната спирачка, то непременно потърсете решение.