Прости правила за луксозна баня

0
113

Ако банята ви е студена и клинична, тя няма да е мястото, където искате да прекарвате времето си. Ключът към създаването на луксозна баня е да се уверите, че тя е топла, приветлива и уютна. Ако банята ви е с модерен дизайн, опитайте се да добавите малко топлина в пространството, като използвате естествени материали като дърво или камък. Ако банята ви е по-традиционна, можете да добавите модерен облик на пространството, като използвате смели цветове и съвременни мебели.

Ароматерапия в банята

Ароматерапията е чудесен начин да добавите малко лукс в банята си. Като напръскате пространството в банята си с ароматно масло, можете да създадете релаксираща и успокояваща среда. Има стотици аромати, от които можете да избирате, но трябва да се уверите, че те са безопасни за използване в банята. Бор, кедър, евкалипт, лавандула и мента са някои от най-добрите варианти. Можете да добавите аромати в банята си по няколко начина. Можете да си купите дифузер за масла, който ще разпръсне аромата във въздуха. Можете също така да разположите ароматни свещи из стаята, за да създадете настроение. Когато избирате ароматно масло, уверете се, че е обозначено с надпис “безопасно за бани”. Това означава, че то няма да остави петна по пода или плочките ви.

Значението на осветлението

Без значение какъв тип дизайн на банята ще изберете, ще трябва да се уверите, че имате достатъчно светлина. Това е особено вярно, ако разполагате с малко пространство. Ако разполагате с голяма баня, може би ще ви се размине с използването на малки лампи. Ако разполагате с по-малко пространство, ще трябва да се уверите, че имате достатъчно осветление, за да можете да виждате какво правите. Лесен начин да направите това е да добавите няколко стенни лампи. Ако искате да създадете цялостен дизайн, опитайте се да използвате осветителни тела, които са сходни с тези на таванните ви лампи. Ако искате да добавите малко стил към осветлението си, опитайте се да намерите осветителни тела, които ви харесват. Може би ще успеете да намерите такива, които добавят уникален дизайнерски елемент или са в красив цвят.

Използвайте комбинация от материали

След като решите какъв да бъде общият дизайн на банята ви, помислете за материалите, които ще използвате. Това е мястото, където наистина можете да добавите луксозни щрихи към вашата баня. Можете да използвате материали като мрамор, гранит или дърво за плочките си. За шкафовете или рафтовете можете да използвате истинска или изкуствена кожа. Можете също така да опитате да използвате комбинация от материали, като добавите мраморни плочки към шкафа. Използването на комбинация от материали ще ви помогне да придадете усещане за цялостност на банята си. Същевременно обаче ще можете да добавите собствен стил към пространството.

Източник: http://faians.com/