Добрите резултати от смяна на щрангове

0
2023

Живущите в старите кооперации все по-често имат проблем със запушени канали, лошо качество на водата, а горните етаж получават вода с ниско налягане, което затруднява нейното ползване. Понякога се получават и наводнения заради спукани тръби, което води до сериозни разправии със съседите и до много материални разходи. Причина за всички тези неприятности са старите тръби, от които са направени тръбопроводите. Решение на проблема е смяна на щранговете.

Старите тръби са метални и корозията е дала своето отражение – появяват се дупки по тръбите, натрупва се ръжда във вътрешността, намалява вътрешния диаметър и всичко това води до посочените по-горе проблеми. При смяна на вертикалните и хоризонтални тръби, които свързват абонатната станция с последния етаж  вие ще получите качествена вода, веднъж за винаги ще забравите проблема със запушените канали и ще си създадете комфортни условия в жилището.

Препоръчително е смяната на щрангове да се направи за целия вход. Специализирана фирма по ВиК услуги ще се справи само за ден с тази работа и ще направи отстъпка в цената на услугата. За да се реализира този ремонт е необходимо съгласието на всички собственици, взето на общо събрание. Това се налага от факта, че щранговете са обща собственост и услугата трябва да се заплати от всички.

В случай на неразбиране от стара на съкооператорите можете да направите тази смяна на щрангове  само във вашето жилище. Добре е да разчитате на фирма, защото трябва много внимателно да се работи и да се направи добра връзка между съседските щрангове. Преди да започнете ремонта е задължително да уведомите домоуправителя, защото ще се наложи да се спре водата за известно време. Трябва да говорите и със съседите над вас да не ползват канализацията до приключване смяната на щрангове.

На пазара се появиха много фирми, занимаващи се с ВиК услуги, а това е само в полза на потребителите. Конкуренцията води до намаляване на цените на услугите и е желателно да се възползвате от този факт. Направете смяна на щранговете в своя дом за да се радвате на чиста вода и перфектна канализация. Това ще бъде най-разумното решение от ваша страна, защото ще си подобрите условията на собствения живот.