Ръководство за лесен ремонт на дома

0
141

Като собственик на жилище, вие искате да сте сигурни, че вашият имот е винаги в идеална форма. Неочакваните ремонти в дома обаче понякога могат да ви хванат неподготвени. Въпреки че може да е изкушаващо да наемете професионалист, някои основни ремонти могат лесно да бъдат извършени сами, спестявайки ви време и пари. В това ръководство ще ви преведем през някои обичайни домашни ремонти, с които можете да се справите сами.

Поправяне на спукан кран

Спуканият кран е не само досаден, но може да доведе и до по-високи сметки за вода. За щастие, отстраняването на спукан кран е сравнително лесна задача, която можете да направите сами. За да започнете, изключете подаването на вода към крана. След това отстранете дръжката и гайката, която държи стеблото на място. Сменете О-пръстена и шайбата с нови и след това сглобете отново крана.

Отпушване на канал на мивка

Запушеният канал на мивката може да бъде разочароващ, но преди да се обадите на водопроводчик, можете да опитате да го отпушите сами. Започнете, като премахнете всички остатъци от канализацията. След това излейте вряща вода в канала. Ако запушването все още е там, използвайте бутало, за да създадете засмукване и да изместите запушването. Ако това не помогне, можете да опитате да използвате дренажна змия или препарат за почистване на канали.

Смяна на осветително тяло

Смяната на осветителното тяло е друг лесен ремонт, който можете да направите сами. Започнете, като изключите захранването на устройството. След това премахнете старото приспособление, като развиете монтажните винтове и разкачите кабелите. Свържете проводниците на новото приспособление към проводниците в електрическата кутия и след това завийте монтажните винтове.

Боядисване на стая

Боядисването на стая е лесен начин да придадете на дома си свеж нов облик. За да започнете, ще трябва да подготвите стаята, като покриете подовете и мебелите с кърпи. След това почистете стените и закърпете всички дупки или пукнатини. Нанесете бояджийска лента върху краищата на стените и тавана, за да ги предпазите от капки боя. Накрая боядисайте стените с валяк и четка, като внимавате да нанесете два слоя за най-добро покритие.

Ремонт на гипсокартон

Повреденият гипсокартон може да е грозен, но това е ремонт, който можете да направите сами. Започнете с изрязване на парче гипсокартон, което пасва на повредената зона. Задръжте новото парче гипсокартон срещу дупката и го очертайте с молив. Изрежете по очертаната линия с трион за гипсокартон и след това поставете новото парче гипсокартон в отвора. Закрепете новото парче гипсокартон към шиповете с винтове и след това покрийте шевовете със смес за фуги. След като сместа изсъхне, шлайфайте я гладко и боядисайте върху нея.

В крайна сметка, като се заемете сами с някои основни ремонти на дома, можете да спестите време и пари. Докато по-сложните ремонти може да изискват професионална помощ, тези лесни ремонти са чудесна отправна точка. Не забравяйте винаги да вземате предпазни мерки и да изключите захранването или водоснабдяването, преди да започнете ремонт. С тези съвети можете да поддържате дома си в страхотна форма и да избегнете скъпи ремонти по пътя.