Съвети за кухня при малки пространства

0
786

Изключително много семейства живеят в малки помещения, в тесни стаи. Това е факт, предимно в новите кооперации, тъй като стаите са значително по-малки от традиционинте панелни жилища.

Често се случва така, че домакини да изпитват дискофорт, местейки се в жилище в новопостроена кооперация.

Нещо, което със сигурност влияе както върху качеството на приготвените ястия, така и на атмосферата в семейството.

Въпреки това, дори в малка кухня можете да организирате добро пространство, ако вземете предвид някои фактори: Материалите, които са планирани за повърхностно довършване на стени, тавани, подове, както и мебели, трябва да са устойчиви на промени в температурата и влажността; повърхността на пода, в допълнение към горното съпротивление, трябва да има достатъчна устойчивост на остри инструменти и прибори; колкото е възможно по-близо да инсталирате газова печка до тръбата за подаване на газ, това допълнително ще спести място; Разбира се, хладилникът трябва да заеме мястото си възможно най-далеч от източници на топлина; всичко, свързано със съхранението на съдове и прибори за хранене, трябва да се постави до мивката; желателно е да направите кухненски комплект по поръчка, който ще бъде оптимален по отношение на поставянето му в кухнята. Кухненските мебели по поръчка елиминират пропуските по време на монтажа, както между отделни елементи от комплекта, така и между комплекта и стените.

Това ще улесни спазването на честотата и хигиената в кухнята.

Проектирането на кухня в малки помещения е истинско предизвикателство.

Можем да обобщим, че в подобни помещения се налага оптимизиране на буквално всеки сантиметър. Вярно е, домакините биха свикнали с всяка кухня, но за целта се изисква време.

Е, най-доброто решение и кухнята да бъде изградена така, че да удовлетвори и да не създава напрежение у кулинарите в семейството, за да може крайните резултати да са вкусни и добре изглеждащи гозби.

Много проектанти предлагат триизмерна визуализация, благодарение на която можете да видите виртуално Вашата бъдеща кухня и едва когато дадете „зелена светлина“, едва тогава да се премине към самата експлоатация.