Удобна арфа за деца

0
89

Свиренето на арфа е важен начин да научите гръцка поезия от музикалната кутия. Когато струната се издърпа, вибрацията ще навлезе директно в тялото, за да произведе резонанс и отражение.

Арфата е лесна за свирене и е най-добрият подарък за деца, възрастни, начинаещи, любители, приятели, професионалисти и групи. Тя е оборудвана с 16 стоманени струни.

Играейки с пръсти, вие произвеждате приятен звук. Колкото по-къси са струните, толкова по-силен е звукът. Струната прониква в основното тяло на арфата, което е повече, и не е лесно да се повреди тялото.

Арфата е струнен музикален инструмент, съставен от резонансна рамка и променлива поредица от струни, опънати между долната и горната част. Звукът се получава чрез докосване на струните с пръсти. Музикантът, който свири на нея, се нарича арфист.

Арфите са известни от древни времена в Азия, Африка и Европа; датиращ най-малко от 3500 г. пр. н. е. Този инструмент постига голяма популярност в Европа през Средновековието и Ренесанса, където се развива в широка гама от варианти. Разпространява се в колониите на Европа, постигайки особена популярност в Латинска Америка. Докато някои древни членове на семейството на арфите са изчезнали в Близкия изток и Южна Азия, потомците на ранните арфи все още се свирят в Мианмар и Субсахарска Африка, докато други варианти, широко разпространени в Европа и Азия, са възродени от музиканти. модерна епоха.

Някои от видовете арфи са класическата, която се използва в момента в оркестрите, келтската арфа, андската арфа, парагвайската арфа. Арфата е характерен инструмент в традиционната музика на страни като Ирландия, Парагвай, Перу, Венецуела, Мексико, Чили и Колумбия, наред с други.

Арфата е един от най-старите и универсални инструменти. Въведен е на Иберийския полуостров в края на X век вероятно в резултат на поклонения в Сантяго де Компустела, тъй като от XI век се появяват първите пластични прояви, както в кодексите, така и в архитектурните паметници на Камино де Сантяго.