Хоризонтални щори – неразделна част от модерния интериор

0
1053

От дълго време хоризонталните щори на пластмасови прозорци, цената на които приятно ще изненада, се превърнаха в неразделна част от модерния интериор. Сега те се използват заедно с обичайните платнени завеси. Те са един от най-популярните начини за защита от слънчевите лъчи, което се дължи на факта, че те имат редица предимства.

Основните предимства на хоризонталните щори са:
– простота и лекота на използване;
– практични грижи – могат лесно да се почистват от прах и мръсотия само с влажна гъба;
– висококачествена изработка – правят се само от надеждни и трайни материали;
– възможност за използване като прегради за зониране на помещения;
– широка гама от модели, които се различават по цветови решения, текстура, дизайнерски завършък;
– дълъг живот;
– способност за плавно регулиране на интензивността на предаването на слънчевата светлина.

За да се възползвате от многобройните предложения на хоризонтални щори може да посетите специализираните магазини, както и да се свържете с фирма, предлагаща изработка и монтиране на всякакви видове щори. Сътрудничеството с интернет магазин е винаги ползотворно и това ви позволява да направите най-добрия избор на хоризонтални щори.

Искаме да обърнем внимание на друг важен момент – факт е, че изделията се нуждаят не само от редовно почистване, но и от смазване на обръщащия механизъм. Погрижете се за тях правилно и те ще ви благодарят с дълъг живот и красив външен вид.

Хоризонталните щори могат да бъдат изработени от различни материали, като всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Изработените от алуминий изделия могат да бъдат с плътни ламели или с перфорирани такива. Последните осигуряват разсеена светлина в помещението дори при затворена конструкция.

Алуминиевите хоризонтални щори имат редица предимства. Те са устойчиви на температурните промени, на влага и на UV лъчи. Леки, издръжливи и устойчиви на увисване, не задържат прах, миризми, мазнини, което ги прави подходящи за кухнята. Лесно се почистват – необходимо е само да ги забърсвате от време на време с мокра гъба, потопена в сапунена вода. Запазват първоначалните си свойства за повече години, ако се грижите правилно за тях. Хоризонталните алуминиеви изделия са подходящи не само за кухнята, но също така и за банята, на балкона, на терасата и всеки прозорец, който е с лице към южната слънчева страна.