Цветови комбинации на спално бельо

0
184

Спалнята не е място за ярки цветови комбинации, оставете интериора на хола за това. За комфортна почивка и сън разчитайте на меки цветове и плавни преходи. Ако искате контраст, изберете един ярък цвят, а другия прашен, неутрален цвят. Например червеното и бежовото вървят добре. Поради мекотата на бежовото, червеното не изглежда толкова агресивно и закачливо. Бежовият нюанс го омекотява. Но въпреки това такова бельо изглежда достатъчно грандиозно и ярко. В същото време, ако изберете бяло като спътник на червеното, контрастът ще стане твърде силен и такова бельо може да причини визуална умора и да претовари интериора на спалнята.

брошура- каталог

Комбинирайки отпечатъци помежду си, можете да следвате два принципа

Първият е комбинация от различни отпечатъци в един и същи стил, например кънтри. Този стил предлага разнообразие от флорални щампи. Няколко от тях е напълно възможно да се комбинират в рамките на един комплект в стил кънтри. Вторият начин е по -лесен – да комбинирате принтирано бельо с обикновени цветове. Ако можете да се похвалите с добър интериорен вкус, опитайте по рискования начин – комбинирайте различни щампи, които вървят добре заедно. Една от тези комбинации е геометрията и флористиката.

Някои производители на спално бельо улесняват потребителите и правят комплекти спално бельо със съответстващо покривало по стил и цвят. Това спестява време и усилия, защото не е нужно да търсите в магазина за перфектното бельо и същото готино покривало (често асортиментът включва едно или друго). В допълнение, такава покупка често е по -изгодна по отношение на разходите, отколкото отделно покривало и комплект бельо. Има още няколко бонуса, например, като вземете такъв комплект, можете безболезнено да изпратите покривалото за пране, без да се притеснявате за подмяната или че спалното ви бельо не отговаря на цялостния стил на интериора.

При избора на спално бельо са позволени някои свободи, защото не се вижда.vНо ако оправите леглото, оставяйки възглавници върху покривалото и ги допълвате с декоративни, трябва да се погрижите за комбинаторизма. Всъщност това е почти същото, както при комбинирането на различни комплекти бельо.